2FG coaching en advies

Innovatie

Uit onderzoek is gebleken dat in de gemiddelde onderneming slechts 30% van de capaciteiten van het personeel wordt benut. Dat wil zeggen dat er dus 70% potentieel blijft liggen. Dat kan anders!

Heb je enig idee hoeveel innovatieve kracht er in je onderneming zit die je niet gebruikt? Sterker nog, waar je het bestaan niet van weet! En dat terwijl het vrijwel niets kost om deze innovatieve krachten die in je bedrijf verborgen zitten vrij te maken.

Groei door innovatie

Hoe creëer je een omgeving waarin deze innovatieve kracht tot zijn recht kan komen en leidt tot nieuwe producten of diensten, groei van kwaliteit en omzet. Het belangrijkste dat je met het vrijmaken van deze innovativiteit bereikt is misschien wel de groeiende loyaliteit van medewerkers naar het bedrijf toe en de ontwikkeling in de breedte die nodig is om te overleven in deze dynamische wereld.

Een ander bedrijfsklimaat

Vele ondernemingen gingen je voor en verwijderde de ideeënbus uit de gang om deze in te wisselen voor een ideeënklimaat. Een klimaat waarin de ondernemer in de medewerkers wordt aangesproken, een omgeving waarin innovatie de ruimte krijgt en betrokkenheid en eigenaarschap logische gevolgen zijn.

Syntens Innovatiecentrum bracht in juli 2013 een rapport uit over sociaal innoveren en de effecten daarvan, dat grotendeels gebaseerd is op 9 business cases. Lees meer…

Ricardo Semler als voorbeeld

Ricardo Semler, een Braziliaanse ondernemer, weet bij uitstek hoe dit proces werkt en wat daarvan de resultaten zijn. Word ook Semleriaan en haal meer uit je onderneming en mensen.

Wil je weten hoe dat moet en heb je daar begeleiding bij nodig? Als expert op dit gebied in Nederland begeleid ik je in een traject naar een omgeving van het vrijmaken van innovatieve krachten in de onderneming.

Geïnteresseerd en klaar voor de eerste stap?
Neem contact met me op.

Ter inspiratie:

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity an optimist sees the opportunity in every difficulty.” -Winston Churchill

“If you change the way you look at things, the things you look at change.” -Wayne Dyer

“Growth and profit are a product of how people work together.” -Ricardo Semler

“Everything you can imagine is real” -Pablo Picasso

“Hell, there are no rules here, we are trying to accomplish something.” -Thomas Edison.

Meer weten over Semler?

Ricardo Semler in VPRO Tegenlicht 4 februari 2013.

Op 8 februari 2015 zond tegenlicht een documentaire uit over Ricardo Semler.

Het hele interview van februari 2015 kan je in vijf delen terugkijken op de website van VPRO Tegenlicht.

Ricardo Semler op TedGlobal 2014