2FG coaching en advies

Reviews

Wat oud-coachees zeggen...

Hieronder vind je een verzameling reviews van oud-coachees die een coachingstraject hebben gedaan in het kader van hun hoogbegaafdheid. 

Na afloop van een traject stuur ik oud-coachees een feedback formulier met een aantal vragen dat ze (anoniem) kunnen invullen. Onder andere over de ‘methode’ die ik heb gebruikt bij het coachen en in welke mate ze vinden dat de doelen zijn bereikt. Ik stel daarbij ook de vraag om kort iets over het traject te zeggen en de vraag: “Als je 2FG coaching zou aanbevelen aan iemand, wat zou je dan zeggen?” Hieronder staan de antwoorden. Omwille van de privacy van oud-coachees staan er geen namen bij de reviews. 

Op deze reviews is het reviewbeleid van 2FG coaching en advies van toepassing. Dat betekent dat deze reviews voldoen aan de nieuwe wetgeving rondom de echtheid van reviews. Onderaan deze pagina vind je de link naar de privacyverklaring waarin ook het reviewbeleid is opgenomen.

Hoogbegaafd? Reviews, geschreven op een zwart-wit foto in een schriftje

Ik leer nog elke dag van de coachingssessies. Veel kwartjes zijn pas in de maanden erna gevallen.
Nogmaals dank voor alles.

Als je (eventuele) hoogbegaafdheid wilt onderzoeken en handvatten wilt krijgen hoe je daar dan ruimte aan kunt geven en voor kunt nemen, ga dan eens met Arnout praten.

Met Arnouts hulp en ondersteuning heb ik kunnen groeien en een stuk van mezelf ontdekt.
Dat heeft me heel veel nieuws gebracht en gelukkiger gemaakt.

Arnout is de eerste coach die me écht verder heeft geholpen en zo’n grote persoonlijke ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt.

Al langer wist ik dat ik een hoog IQ had, en stiekem kon ik de zijnskenmerken ook afvinken, maar de angst om op of tegen te vallen was lang te groot om daar wat mee te doen. Na een vervelende ervaring met een werkgever waarna ik niet meer om mijn ‘anders zijn’ heen kon, ben ik naar Arnout gegaan. Hij heeft me geholpen om te erkennen wie en wat ik ben en te herkennen onder welke omstandigheden ik optimaal kan leven. Arnout heeft me begeleid in het proces van het creëren van deze omstandigheden. Ik ben nu trots op wie ik ben en wat ik kan, én ik heb een baan waar ik kan geven wat ik in me heb. Het begrip en de scherpe vragen van Arnout hebben deze ontwikkeling mogelijk gemaakt.

Wat ik zo fijn vind aan Arnout is dat hij geen vooropgezet construct gebruikt en aanhoudt. Hij gaat mee met wat op dat moment van belang is en kan zijn opdrachten en stappen aanpassen aan het verloop van de coaching en van mijn gedachten. Zo voel ik me optimaal gehoord en gezien.

Ik ben nogal perfectionistisch. Dat weet ik nu, want ik kan mijzelf zien. Dat heb ik van Arnout geleerd. En hij leerde mij hoe belangrijk dat is. Ik heb mij zó gezien en zonder oordeel geaccepteerd gevoeld dat het voelde als een enorme kanteling in mijn waarneming van ‘het zijn’. Hoe heerlijk als je (met wat oefening) ook zo zonder oordeel naar jezelf kan kijken! Ik voel eindelijk de ruimte mijn dromen en behoeften te verkennen zonder te moeten haasten en zonder een definitief antwoord te hoeven vinden. Dat is voor mijn omgeving soms lastig maar ik voel mij niet meer schuldig, falend, dom, langzaam, chaotisch, doelloos, lui en wat al niet meer. Dit lukt mij nu, door het voorbeeld dat Arnout mij gaf.
En daardoor heb ik ook de ruimte gevoeld om te ontdekken wat het effect van zijn coaching precies was en of het inderdaad zo lang zou standhouden. Nou dit is het en ik ben pas één jaar verder, dus kan het bijna niet anders dan dat het effect levenslang is. Dankjewel Arnout.

Het is prettig om te kunnen spiegelen met iemand die ook snel kan denken/redeneren. Dit geeft vertrouwen in dat wat je zegt ook daadwerkelijk aan komt. De coaching gaf mij een ontnuchterende kijk op problemen en/of belemmeringen. Ik heb daar veel aan gehad.

Zeer fijn en effectief.

Voor mij was de vanzelfsprekende aanname (zonder tests of selectie) dat ik hoogbegaafdheids-uitdagingen heb, een verademing. Bij mij werkte dat als een versneller. Als ik andere problematiek zou hebben, zou hij dat er toch uitgefilterd kunnen hebben, veronderstel ik.
De 80-20 opvatting richting taken heeft me meteen geholpen. Ik gebruik het zonder altijd de HB-problematiek te noemen ook naar anderen.

Ik vond het coachingstraject heel waardevol en heb er zelf veel van geleerd. Dit was grotendeels te danken aan de inzet, openheid en kennis van Arnout, die het geheel goed heeft begeleid.

Je hebt me goed getriggerd tijdens de gesprekken. Wat me vooral is bijgebleven is jouw opmerking over het voorbeeld voor mijn kinderen van een pappa die altijd te hard en met veel moeite bezig is en dan nog niet tevreden is met zichzelf. Dat deed me wel ff denken… En zo heb je me wel meer “cadeautjes” gegeven. Dank daarvoor!

Het is fijn om iemand tegenover me te hebben die ogenschijnlijk los staande en onoverzichtelijke zaken met elkaar kan verbinden en kan begrijpen hoe het toch met elkaar verbonden is: zelfs als je dat soms zelf niet goed onder woorden kan brengen.

Arnout heeft mij geholpen om mijn visie op de wereld te veranderen. Doordat hij mij inzicht gaf in het leven van een hoogbegaafde en wat daar ‘anders’ aan is, ben ik de wereld veel beter gaan begrijpen. Dat is iets wat niemand mij ooit meer afneemt!! Voor mij heeft dat echt mijn leven veranderd. In ons 10e en laatste gesprek had ik het gevoel er nog niet klaar voor te zijn om ‘afscheid’ te nemen, maar nu terugkijkend was ik dat wel, maar was ik bang om zijn helpende hand los te laten. Dat heeft hij goed ingeschat.

Doen!

Bij Arnout kom je snel tot de kern en kun je doelgericht werken aan het accepteren van je talenten en je grenzen. De systematische erkenning van het snelle denken maakt het proces tot een spannend avontuur!

Rustige man die de tijd neemt om naar je te luisteren, goed een spiegel kan voorhouden en je weer vooruit kan helpen.

Persoonlijk en effectief.

Het traject is duidelijk en de afspraken ook, de coach komt alles na en is voorbereid. Het is fijn om hiermee geconfronteerd te worden want het draagt bij aan het gevoel van veiligheid en effectiviteit. De coach schakelt heel snel naar de snelheid en denkpatronen van mij zonder al te ver af te dwalen van het doel. Heel fijn.

Waardevol en leerzaam, echt de moeite waard.

Ik vond het een verademing. Vooral vanwege de snelheid waarmee concepten toegepast werden op mijn casuïstiek.

Praat eens met Arnout, ga gewoon eens praten en ervaar zelf om dan te beslissen; het is een toffe vent!

Arnout is een zeer kundige en ervaren coach, die je snel op je gemak stelt. Hij maakt het makkelijk om over moeilijke zaken te praten en schrikt ook niet van emoties. Hij kan heel goed het verschil tussen HB en niet HB zijn uitleggen, waardoor een HB’er de wereld beter gaat begrijpen.

Tijdens de coachingsessies bij Arnout voelde ik veel ruimte om mezelf te zijn. Dat was even wennen maar vooral erg fijn en helpend. Dat heb ik bij andere coaches of hulpverleners nog niet eerder zo ervaren.

Arnout ziet wie je bent en wat je kunt, hij stelt de juiste vragen en het lukt je niet om hem om de tuin te leiden. Hij laat jou het werk doen, met prikkelende opdrachten en volle aandacht voor jouw proces. Arnout is de eerste coach die me écht verder heeft geholpen en zo’n grote persoonlijke ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt.

Wat mij -na ruim een jaar- het meest is bijgebleven is dat Arnout me heeft geholpen mijn mogelijke hoogbegaafdheid te onderzoeken, te bespreken en er verder mee te kunnen. Ik voel me vooral opgebouwd in mijn zelfvertrouwen (in kunnen en aandurven) en het aangaan van uitdagingen met de instelling dat ik meer kan dan ik denk.

Arnout heeft me laten inzien dat ik het verdien om een plek te hebben/vinden (privé en professioneel) waar ‘mezelf zijn’ samen gaat met ‘van toegevoegde waarde zijn’. Ik heb dankzij het traject met Arnout die werkplek gevonden en ik tel mijn zegeningen nog wekelijks. Ik hoef me niet meer klein te maken en mijn manier van denken wordt gewaardeerd. En dat ook nog eens in een omgeving die mij ook weer stimuleert!

Arnout snapt echt hoe het is om jou te zijn; hij geeft je bevestiging, maar hij laat je ook niet wegkomen met waar je bij andere coaches waarschijnlijk wel weg komt, gewoon omdat je ‘weet’ wat je moet zeggen. Daardoor komt hij echt tot de kern en laat hij jou lekker hard werken om daar te komen waar je wil zijn. 

Het begint hier!

 Het kan zomaar zijn dat je je hierin herkent: onderstaand een lijstje met mogelijke vragen die je bezighouden.

 • Begin je een rode draad te zien in zaken waar je tegenaan loopt?
 • Raak je meer en meer van jezelf verwijderd omdat je je (te)veel aan het aanpassen bent?
 • Wil je je eigen hoogbegaafdheid leren kennen? En accepteren?
 • Herken je veel in de kenmerken maar ben je er nog niet zeker van?
 • Wil je meer voordeel ervaren van jouw hoogbegaafdheid?
 • Heb je vragen over hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit?
 • Ben je bijna burn- of bore-out of zit je al thuis?
 • Ben je erg resultaatgericht en/of perfectionistisch en heb je daar last van?
 • Heb je regelmatig het gevoel dat je zomaar door de mand kan vallen?
 • Pas je je veel aan en weet je daardoor eigenlijk niet meer zo goed wie je nu bent?
 • Wil je bewustere keuzes maken in je leven die beter bij je passen?
 • Krijg je net is te vaak niet de erkenning voor wat je hebt gedaan of hebt geopperd? Loop je dus vaak op de muziek vooruit?
 • Ben je daar misschien mee opgehouden omdat het niet werkt?
 • Gedraag je je vaak op een bepaalde manier omdat je denkt dat anderen dat van je willen zien?
 • Ben je ouder van (een) hoogbegaafd(e) kind(eren) en vind je ook dat je een rolmodel moet zijn?
 • Gebruik jij je capaciteiten en voelt dat bevredigend?
 • Werk je vanuit de juiste drijfveer?
 

Tijdens de coaching ga je hiermee aan de slag. Samen analyseren we bepaald gedrag en de oorsprong daarvan. Je leert hoe systemen (coping) tot stand komen en hoe je een blijvende verandering kan inzetten. 

Wil je minder bijvoorbeeld faalangst? Of wil je minder last hebben van perfectionisme? En wil je af van frustratie, wanhoop of woede die veroorzaakt wordt door je omgeving? Wil je meer jezelf zijn en de aansluiting met anderen niet verliezen? Wil je de verveling die je ervaart op je werk oplossen of uit je bore- en/of burn-out komen? Wil je wat doen aan de onrust in je hoofd? Wil je meer de regie kunnen nemen en de juiste keuzes maken?

Zelfs als jij denkt dat het niet aan jou ligt of denkt dat het heel moeilijk is om je leven makkelijker, leuker, en plezieriger en meer ontspannen te maken, dan kan jij dat door de juiste coaching makkelijker bereiken dan je nu denkt. Ook jij kan meer plezier hebben in je leven met een hoogbegaafd brein! Hoe eerder je eraan begint als je voelt dat het schuurt, hoe sneller jij resultaat boekt. 

Eigenlijk is het best simpel: 
Hoe langer je wacht, des te meer last je krijgt en hoe lastiger het soms is om iets te veranderen. Maar het is nooit te laat!

Wil je kennismaken of direct een intakegesprek inplannen? Klik op onderstaande knop, neem contact met me op en we gaan samen direct aan de slag!

… en je zet jezelf in beweging!