Verandering

De heisessie, een nieuw mission statement, SMART afspraken en stappenplannen. Allemaal mooi en aardig, en ook heel goed bedoeld, maar meestal komt er uiteindelijk bar weinig van terecht.

Hoe komt dat nou eigenlijk?
Wat is er dan nodig om dingen in een bedrijf of organisatie écht te veranderen?

Verandering = vooruitgang

Stilstand is achteruitgang hoor je vast wel iemand ooit zeggen. Misschien denk je zelf ook dat dat zo is en soms is dat ook zo. Je trekt onbewust de conclusie dat verandering leidt tot vooruitgang. Maar is dat ook wel altijd zo? Je kent vast ook de uitspraak: ‘Never change a winning team.’ Maar ook: “Waar een wil is is een weg..!”

Als het gaat om procedures en processen en de context waarin deze worden uitgevoerd bestaat er, vaak onbewust, in de organisatie een zekere angst om daar noodzakelijke veranderingen in aan te brengen. Doordat er aan deze angst wordt toegegeven komt er van voorgenomen veranderingen vaak maar weinig terecht. Het blijft bij een voornemen.
Deze onbewuste angst heeft soms te maken met het gevoel grip te verliezen of invloed kwijt te raken. Soms speelt mogelijk verlies van macht zelfs een rol. Gelukkig is het meestal niet meer dan een onbewuste angst voor het onbekende.

Je zou graag willen dat de mooie plannen die je samen maakt ook tot z’n recht komen en precies vaststellen waar en waarom het fout gaat, zodat je wel effecten ziet van een voorgenomen verandering.
Hierbij kan 2FG coaching en advies je helpen. 2FG begeleidt het proces dat past bij de implementatie van de veranderingen in de organisatie.

Neem contact op met 2FG coaching en advies voor een vrijblijvende kennismaking.