2FG coaching en advies

Verandering

De heisessie, een nieuw mission statement, SMART afspraken, Lean of SCRUM. Allemaal mooi en aardig, en ook heel goed bedoeld, maar leidt het wel tot het gewenste resultaat en wat zijn de (ongewenste) bij-effecten?

Wat is er dan nodig om dingen in een bedrijf of organisatie écht te veranderen?

recursion-icon

Verandering = Vooruitgang?

“Stilstand is achteruitgang”, hoor je vast wel iemand ooit zeggen. Misschien denk je zelf ook dat dat zo is en soms is dat ook echt zo. Je trekt onbewust de conclusie dat verandering leidt tot vooruitgang. Maar is dat ook wel altijd zo? Je kent vast ook de uitspraak: “Never change a winning team.” Maar ook: “Waar een wil is is een weg..!”

Bang

Als het gaat om procedures en processen en de context waarin deze worden uitgevoerd bestaat er, vaak onbewust, in de organisatie een zekere angst om daar noodzakelijke veranderingen in aan te brengen. Doordat er aan deze angst wordt toegegeven komt er van voorgenomen veranderingen vaak maar weinig terecht. Het blijft bij een voornemen.

Deze onbewuste angst heeft soms te maken met het gevoel grip te verliezen of invloed kwijt te raken. Soms speelt mogelijk verlies van macht zelfs een rol. Gelukkig is het meestal niet meer dan een onbewuste angst voor het onbekende.

Na regen komt zonneschijn, maar daar moet je wel iets voor doen...

Je zou graag willen dat de mooie plannen die je samen maakt ook tot z’n recht komen en precies vaststellen waar en waarom het niet gebeurt of fout gaat. En dat je wél de gewenste effecten ziet van een voorgenomen verandering.

Hierbij kan 2FG coaching en advies jou helpen. Ik begeleid het proces dat past bij de implementatie van de veranderingen in de organisatie of ik ondersteun de mensen die de processen aansturen.

Neem contact op met 2FG coaching en advies voor een vrijblijvende kennismaking.